Daglig verksamhet (1-3 år)

kl. 7.00-9.00

Barnen kommer till förskolans

Bambini öppnar 7.00 och vi tar emot barnen ute på gården. Vi är ute varje förmiddag och barnen kan leka fritt på vår fina gård. Cyklar, sandleksaker, en stor båt med glasskiosk, smultronplantor och natur skapar många äventyr för våra nyfikna nyckelpigor. Frånvaro anmäls före kl. 8.30.

9.30

Vi äter frukt ute

Varje vecka gör vi bland annat en utflykt till skogen

9.45-10.30

Barnen går in

Vi går in i olika grupper, 3-4 barn och en pedagog. Barnen klär av sig ytterkläderna själva efter egen förmåga, tvättar händer och besöker toaletten eller byter blöja. Dags för spännan
de aktiviteter – musiklek, montessoriarbeten (plockövningar, pussel m.m.) bakning, rörelselek eller skapande verkstad. Varje vecka har barnen aktiviteter i dans, skapande, samt utflykt till skogen i mindre grupper.

10.45-11.00

Samling

Barnen sitter på sina platser på mattan under samlingen. Vi sjunger lätta och roliga sånger med rörelser till och berättar sagor på flano-tavlan. Målet med samlingarna är att barnen ska få en positiv upplevelse, träna koncentration och socialt samspel, motorik och språk. Under tiden barnen har samling dukar en pedagog och tar fram maten. Barnen har en egen liten docka, som visar barnets närvaro varje dag.

11.00-11.30

Lunch

Barn och pedagoger äter lunch tillsammans. Barnen lägger upp mat och äter själva, men får förstås hjälp om det behövs. Barnen dukar undan efter sig och tvättar sig efter maten.

11.45-14.00

Vila

Barnen sover olika länge och sovstunden anpassas efter behov. Blöjbyte och toalettbesök för de som behöver.
Barnen leker, målar, läser böcker m.m.

14.30

Mellanmål

Barnen äter mellanmål. Beroende på årstid och väderlek äts mellanmålet ute.

15.00-16.00

Barnen går ut

Barnen klär på sig ytterkläderna i lugn och ro i hallen, några barn i taget. Vi är ute tillsammans med Humlan.

17.00

Bambini stänger för dagen